1. Anasayfa
  2. Sağlık

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır
0

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?” Kronik sorunlara dönüşebilecek ağrılardan kaçınmak için ayaklarınıza iyi bakın.Ayaklarınızı o kadar sık ​​düşünmeyebilirsiniz – bacaklarınızın ucunda – ama bunlar yaptığınız hemen hemen her şeyin önemli bir parçasıdır. Yürümek, koşmak, egzersiz yapmak veya sadece ayakta durmak, rahat ve iyi bakımlı ayaklara sahip olmak (ağrı veya ağrıdan ziyade) deneyimi daha keyifli kılar. Bu nedenle, ayaklarınıza nasıl bakacağınızı bilmek çok önemlidir.

Ve bu sadece iyi hissetmekle ilgili değil. Ayaklarınız ihtiyaç duydukları ilgiyi göremediğinde, kronik problemler gelişebilir ve bu da sizi yıllarca rahatsız edebilir. Çoğu durumda, ayaklarınızı formda tutmanıza yardımcı olabilecek bazı basit esneme hareketleri ve egzersizler vardır. Bu makale size bu fikirleri tanıtacak ve sizi uzman bir ayakkabı alışverişçisi yapacak – her seferinde destekleyici, rahat ayakkabılar (doğru beden) seçebilecek değerli yönergeler sağlayacaktır.

Kaliteli bir yaşam için ayak sağlığına önem göstermelisiniz.

Bununla birlikte, ayaklarınıza kendi başınıza bakmanın tavsiye edilmediği bazı durumlar vardır. Ciddi bir yaralanma meydana geldiğinde veya acil bir durum ortaya çıktığında, bir ayak hastalıkları uzmanına veya hatta acil servise gitmelisiniz . Devam eden dolaşım sorunları veya şeker hastalığı olan kişiler, herhangi bir ayak sorunu söz konusu olduğunda da bir doktora danışmalıdır. İşte nedeni:

Dolaşım sorunları genellikle yaşlı ayaklarla ilişkilidir, ancak gerçek şu ki, herkesin bu tür sorunları olabilir. Ayaklarınıza yeterince kan gitmediğinde, cilt ve ayak tırnaklarında karıncalanma, uyuşma, kramp ve renk değişikliği yaşayabilirsiniz.

Günlük koşullar kan akışını kısıtlayabilir: ayaklar dışarıda veya soğuk suda üşüdüğünde; ayakkabılar, çoraplar veya iç çamaşırları çok dar olduğunda; bacak bacak üstüne atarak çok uzun süre otursan bile. Sigara içmek, çok fazla kahve veya kafeinli soda içmek gibi (hem nikotin hem de kafein kan damarlarını daraltır) vücudun her yerinde dolaşımı azaltır. Ve şiddetli stres altındaysanız, sinirleriniz küçük kan damarlarınızı daraltarak kan taşıma yeteneklerini azaltabilir. Gergin bir yaşam süren bazı insanlar gerçekten de “soğuk ayaklara” sahiptir!

Diğer insanlar, kan dolaşımının yavaşlamasına neden olan diyabet gibi devam eden tıbbi durumlara sahiptir. Ek olarak, çoğumuz için bir kesik veya su toplaması can sıkıcı ancak nispeten küçük bir ayak sorunudur. Bir şeker hastası için bu “küçük” yaraların ciddi sonuçları olabilir. Şeker hastalarının ayakları, spesifik, ciddi ayak sorunlarına yol açabilecek iki genel dezavantaja sahiptir.

Dolaşımın azalmasına ek olarak, nöropati adı verilen ayaktaki his kaybı, şeker hastalarının normalde bize kesildiğimizi veya yaralandığımızı gösteren küçük ağrıları hissetmesini önleyebilir. Sonuç olarak, küçük sorunlar fark edilmeden ve tedavi edilmeden gidebilir ve enfeksiyon gelişebilir.

Ayaklarınızla sorun yaşamamanın en iyi yollarından biri önleyici bakım uygulamaktır. Gün içinde herhangi bir zamanda ayaklarınıza yeniden enerji verebilecek bazı basit egzersizleri ve esnemeleri öğrenmek için sonraki sayfaya devam edin.

Uyarı!

Her zaman bir doktora başvurmanız gereken özel durumlara ek olarak, şiddetli ağrı yaşadığınızda veya kişisel bakım stratejilerine rağmen görünüşte önemsiz görünen bir problem iyileşmiyor gibi göründüğünde bir doktora görünmelisiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.