1. Anasayfa
  2. Teknoloji

E-İş Teknolojileri Nelerdir?

E-İş Teknolojileri Nelerdir?
0

E-iş teknolojileri kullanım alanları nelerdir

E-iş teknolojileri, elektronik araçlar aracılığıyla iş operasyonlarını kolaylaştıran çeşitli yazılım paketleri, donanım bileşenleri, mobil çözümler ve analitik süreçlerden oluşur . Kuruluşlar, verileri taşımak ve analiz etmek için e-iş teknolojilerini kullanır; sipariş yerine getirmeyi izlemek veya yönlendirmek; ödemeleri işleme koymak; ve dahili departmanlar, satıcılar ve müşterilerle iletişim kurmak için. E-ticaret teknolojilerinin örnekleri arasında web siteleri, elektronik iletişim ortamları, bilgisayarlı envanter sistemleri ve sanal toplantı hizmetleri yer alır, bunlardan birkaçı, daha fazla seçenek, uygulama ve neredeyse her gün görünen çözümlerde etkilidir. Teknolojiler çok hızlı değiştiği için bilgi teknolojisi bile profesyoneller e-ticaret teknolojilerini genel terim ve kavramların ötesinde tanımlamada güçlük çekiyor. Günümüzde temel e-ticaret teknolojilerini oluşturan şeyler, beş yıl veya daha kısa bir süre içinde muhtemelen modası geçmiş görünecektir.

  • Mobil cihazlar ve satış noktası teknolojileri, işletmelerin verimliliğini artırıyor.

Elektronik ticaretin ilk günlerinde , e-ticaret teknolojileri basitti ve bilgisayar bileşenleri, basit perakende web siteleri ve ödeme işleme ağ geçitleriyle sınırlı olduğu anlaşılıyordu. E-ticaret, e-ticarete eşitti ve bu nedenle, e-ticaret teknolojisi çevrimiçi satışları, siparişleri ve nakliyeyi kolaylaştıran herhangi bir araçtı. Ancak bugün, e-ticarette kullanılan araçlar ve teknolojiler, her yeni teknolojik atılım veya trendle görünüşte hiç bitmeyen bir devrimde büyüyor ve değişiyor. Satış sistemlerinden bulut bilişime , mobil uygulamalardan bilgi toplamaya kadar e-iş teknolojileri terimi, bir kuruluşun verimliliğini artırmak, giderleri azaltmak veya pazar erişimini genişletmek için kullanılan hemen hemen her tür teknoloji anlamına gelebilir. İş performansını artıran ve elektrik gerektiren herhangi bir çözümün e-iş teknolojileri olarak yorumlanabileceği neredeyse söylenebilir.

  • Modern POS sistemleri, fiyatlandırmayı otomatikleştirmek ve envanteri izlemek için genellikle barkod tarayıcıları kullanır.

Bilgi teknolojisi ve çok sayıda elektronik ortamda iletişim kurma yeteneği, işin yürütülme şeklini ve dolayısıyla e-ticaret için gerekli teknolojileri sonsuza kadar değiştirdi. Herhangi bir işletme için tek fiziksel gerekliliğin somut malların üretimi ve transferi olduğu düşünüldüğünde, hemen hemen diğer tüm iş süreçleri e-ticaret teknolojileri aracılığıyla gerçekleştirilebilir. İşin diğer tüm yönleri çevrimiçi, faks veya elektronik iletişim yoluyla gerçekleştirilebilir. Otomasyon ve mobil bilgi işlem , e-ticaret teknolojisinin ne anlama geldiğinin daha da fazla inovasyona ve genişletilmesine olanak tanır.

Örneğin, bir perakende işi fiziksel bir yapıya ve hatta yerinde çalışanlara ihtiyaç duymaz. Bir web sitesi, çevrimiçi ödeme işlemcisi ve isteğe bağlı envanter malzemeleri kullanan bir işletme, kâr elde ederken yalnızca bilgisayarların ve İnternet’in sanal dünyasında var olabilir. Perakende satış noktaları, depolar, yerinde çalışanlar ve mağaza içi stok altyapısından ziyade, aynı işlevler yerine getirilebilir ve aynı zamanda pazar trendleri , satın alma alışkanlıkları ve tüketici tercihleri ​​hakkında daha derin bir anlayış sağlanabilir . Çoğu zaman, çeşitli e-ticaret teknolojilerinin kullanılması nedeniyle iş yapmanın maliyeti azalır ve yanıt süreleri artar. Başlangıçtan yatırımcılara, satıştan vergilere, çalışanların işe alınmasından müşteri ilişkilerine kadar işin her alanında fiziksel bir varlık gerektirmeyen alternatifler vardır, bu nedenle teknoloji büyümeye devam ettikçe daha da zengin e-ticaret çözümlerinin geliştirilmesine kapı açar.

  • Mobil teknolojideki artış nedeniyle tüketiciler ve işletmeler e-ticaret teknolojisine daha fazla güveniyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.