1. Anasayfa
  2. Faydalı Bilgiler

İş Kazasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İş Kazasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?
0

İş kazası anında ne yapılmalıdır

İş Kazasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?” İşyeri yaralanmaları ile ilgili kanunlar yargı yetkisinden yargı alanına farklılık gösterebilir. Ancak çoğu yerde, bir işyerinde yaralanma, bir çalışanın çalıştığı yerde ve kendi hatası olmaksızın meydana gelen bir yaralanmadır. Genel olarak, bir işyeri yaralanmasını derhal yönetime bildirmeli ve gerekirse tıbbi yardım almalısınız. Yaralanmayı hemen bildirmezseniz tazminat alma şansınızı azaltabilirsiniz.
İşverenler, işyeri yaralanmaları için sıklıkla çalışanlara tazminat ödemektedir.

Eğer işte yaralandıysanız, ilk adımınız acil tıbbi yardıma ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek olabilir. Bu durumda, önceliğiniz ihtiyacınız olan tıbbi yardımı almak olmalıdır. Böyle bir durumda, acil yardım çağırmak ve yaralandığınızı yönetime veya uygun departmana bildirmek için bir iş arkadaşınızın yardımını isteyebilirsiniz. Çoğu durumda, şirketlerin işyerinde yaralanmaları ele almak için yürürlükte olan politikaları vardır, bu nedenle iş arkadaşınız bunu sizin dikkatiniz olmadan halledebilir.

İşyerinde küçük yaralanmalar yaygındır.

Bir yaralanma küçükse, kendinizi rahat ettirmek veya ilk yardım almak için adımlar atabilir ve ardından uygun kişiye yaralanmanızı bildirebilirsiniz. Örneğin, kendinizi kestiyseniz veya yandıysanız, yarayla ilgilenmek için bir ilk yardım çantası kullanabilir ve ardından uygun kişiye haber verebilirsiniz. Muhtemelen ne olduğuna dair ayrıntılı bir açıklama yapmanız ve orada bulunan herhangi bir tanığın ismini vermeniz gerekecektir. Yaralanmanın meydana geldiği zamanı ve işyerinde yaralanmaya neden olan olayları da belirtmeniz gerekebilir.

Yaralanmanın ciddiyetine bakılmaksızın, bir işyerinde yaralanmadan hemen sonra tıbbi yardım istemek zorunludur.

İşyerindeki yaralanmanız acil tıbbi müdahale gerektirmediyse, yine de bir doktora görünmeniz gerekebilir. Böyle bir durumda, işyerinde işyerinde yaralanma raporlarıyla ilgilenen kişiye hangi adımları atmanız gerektiğini sormanız gerekir; bazen işverenler, çalışanlarının şirket doktorlarını görmesini ister ve ziyaretlerinin bedelini öder. Ancak diğer durumlarda çalışanlar kendi doktorlarını görebilir ve şirket geri ödemesi alabilir. Sağlık sigortasının bazen işyerinde yaralanma taleplerinden kaynaklanan tıbbi harcamalar için bir fatura ödemeyi reddedebileceğini belirtmek gerekir. Bunun yerine, faturayı işverenden ödemesini bekleyebilirler.

İşçi tazminatı, işte yaralanan çalışanlara mali yardım ve tıbbi tedavi sağlamak için mevcuttur.

Bir işyerinde yaralanma, çalışanın işten izin almasına veya ek tıbbi bakıma ihtiyaç duymasına neden olacak kadar ciddi olduğunda, işveren genellikle çalışana tazminat ödeyecektir. Bir işverenin sağlamakla yükümlü olduğu tazminat miktarları ve türleri, yargı alanındaki kanunlara bağlı olabilir. Ancak bazı durumlarda, işverenler ve çalışanlar bir yaralanmayı çevreleyen olaylar ve ödenmesi gereken tazminat konusunda hemfikir olmayabilir. Bu başınıza gelirse, bir avukatın yardımına başvurmanız iyi olabilir.

  • İşveren ve çalışan, bir işyerinde yaralanmanın koşulları konusunda aynı fikirde değilse, en iyisi bir avukatın yardımına başvurmaktır.
  • Sağlık sigortası, işyerinde yaralanma taleplerinden kaynaklanan tıbbi harcamalar için bir fatura ödemeyi reddedebilir.
  • İşleme ve imalat dahil olmak üzere bazı endüstrilerin katı güvenlik standartları vardır.
  • İşyerinde yaralanma yaşayan bir kişi için acil tıbbi yardım gerekebilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.