Yalnızlıktan Nasıl kurtuluruz?
Yalnızlıktan nasıl kurtuluruz? Kelimenin tam anlamıyla “yalnızlık”, az sayıda insanın yaşadığı, izole edilmiş ve dünyadan kopuk yaşayan ıssız bir yeri ifade etmek için kullanılıyordu. Mecazi anlamda, dünyadan çekilmiş yalnız bir insanın durumundan bahsediyor.
Kişi gerçek ve hayali yalnızlığı birbirinden ayırmalı. Gerçek yalnızlık kimseyi görmemekten, kimseyle bir şey paylaşmamaktan gelir. Hayali yalnızlık, olaydan önce çevrenin anlaşılmamasından kaynaklanır. Örneğin, bir kişinin kendini yalnız ve/veya yanlış anlaşılmış hissedebileceği bir durumda.
Yalnızlığa Ne Sebep Olur?
Yalnızlığa ne sebep olur? Birçok insan için izolasyon hissi o kadar güçlü ki, neden böyle hissettiklerini anlamak zor olabilir. Sıklığına rağmen yalnızlığın tek bir nedeni yoktur ve her yaştan ve kültürden herkesi etkileyebilir. Herhangi bir zamanda herkesi etkileyebilir ve bunun birçok nedeni vardır. Yalnızlık, ölüm, boşanma veya taşınma gibi birçok yaşam olayından kaynaklanabilir. Bu, sevdiklerinizle iletişim kurmakta sorun yaşıyorsanız da olabilir. Örneğin, işte veya okulda çok meşgulseniz, bağlantınızı kaybetmek kolay olabilir.
Yalnızlık kişiliğinizden de kaynaklanabilir. Bazı insanlar utangaçtır ve tanımadıkları insanlarla tanışma fikrini kabul etmekte zorlanırlar. Diğerleri içe dönüktür ve şirkette vakit geçirmektense yalnız vakit geçirmeyi tercih ederler.
Tecrit, başlangıçta kişinin kendisinden ve dış dünyadan ayrı olduğu hissine neden olur. Bu kopukluk ilerledikçe, olumsuz duygulardan başka bir şey hissetmeyene veya her şey hakkında daha fazla duygu hissedene kadar kendinizi kim olduğunuzdan izole etmeye başladığınız bir nokta gelir.
Yalnızlıktan Muzdarip Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?
Yalnız olup olmadığınızı anlamanın bir yolu, nasıl hissettiğinize dikkat etmektir. Sık sık mutsuz, karamsar veya depresif hissediyorsanız, yalnızlıktan muzdarip olabilirsiniz. Aynı şekilde, kendinizi sürekli olarak başkalarıyla olumsuz bir şekilde karşılaştırırken bulursanız. Yalnızlığın farkına varılması zor olabilir çünkü genellikle yetersizlik, utanç ve suçluluk duyguları eşlik eder. Mutlu olmayı hak etmediğinizi, diğerlerinden aşağı olduğunuzu veya hayattan zevk alacak kadar akıllı olmadığınızı düşünüyorsanız, kendinizi yalnız hissedebilirsiniz.
Düşünme Biçiminizi Değiştirin
Yalnızlıktan nasıl kurtuluruz? Düşünme biçiminizi inceleyin. Yalnızlık genellikle hayata olumsuz bir bakış açısının sonucu olabilir. Kendinizi kusurlu ve sevilmeyen biri olarak görmek yerine, sizi değerli ve eşsiz bir üye yapan olumlu yeteneklere ve niteliklere sahip olduğunuzu fark etmeniz gerekir. Kendinizin en iyi versiyonu olmaya çalışmalısınız. Her gün sizin için neyin önemli olduğunu ve kendi içinizde neleri geliştirmek istediğinizi düşünmek için zaman ayırın. Düşünceyi değiştirirseniz, yalnızlıktan kurtulmanız daha kolay olacaktır.
Tutkulu olduğunuz aktiviteleri bulun
Tutkulu olduğunuz aktiviteleri bulun. Resim yapmak, doğada yürüyüş yapmak, kitap okumak, blog yazmak veya bir enstrüman çalmak, sizi mutlu eden bir şey yapın. Zevk aldığınız aktiviteler bulmak daha az yalnız hissetmenize yardımcı olacaktır.
Fiziksel Olarak Kendinize İyi Bakın
Yalnızlık, insanlarda sağlığınıza zararlı olan stres ve kaygıya neden olabilir. Onu dinleyerek vücudunuza iyi bakın. Doğada yürüyüş yapmayı deneyerek bu rahatsızlıklardan kurtulabilirsiniz! Dış dünya ile iletişim size en iyisini getirecek! Yeterince uyuyun, dengeli beslenin, uyuşturucu ve alkolden kaçının, su için.
Sevdiklerinizle Kaliteli Zaman Geçirin
Yalnızlıktan kurtulmanın en iyi yollarından biri arkadaşlarınızla ve ailenizle vakit geçirmektir. Hayatınızda sizi önemseyen ve sizin de önemsediğiniz insanların olması önemlidir. Etrafınızın size meydan okuyan, daha iyi bir insan olmanıza yardımcı olan ve kendinizin en iyi versiyonu olmanız için size ilham veren insanlarla çevrili olması da yardımcı olur.